Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoeien dalen 5 cent in prijs

De handel in slachtkoeien blijft matig. Zo ook op de veemarkt in Bunnik. Daar werden maandagochtend 124 koeien verhandeld. De prijs van de koeien, met uitzondering van de E-kwaliteit, lieten een daling zien van 5 cent per kilo.

Ook Vee&Logistiek Nederland verlaagde vorige week vrijdag de notering met 5 cent per kilo. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,80 per kilo op. Hoewel de prijs gedaald is, ligt deze nog wel op een hoog niveau voor de tijd van het jaar. De prijs die nu betaald wordt voor een O-kwaliteit koe ligt 30 cent hoger dan vorig jaar en 15 cent meer dan in 2013.

Behoorlijk aanbod slachtkoeien

Oorzaak van de prijsdaling is het aanbod van de slachtkoeien. Slachterijen spreken van een behoorlijk aanbod, terwijl de vleesafzet rustig is. Dit zorgt ervoor dat slachterijen prijsdruk blijven zetten op de koeien. Voor deze week wordt dan ook een uitbetaalprijs bij slachterijen verwacht die 5 cent lager ligt dan vorige week.

Prijsstijging onwaarschijnlijk

Hoe de komende weken verlopen, ligt aan het aanbod. Blijft deze op het huidige niveau dan zal de prijs nog wat kunnen dalen. Daalt het aanbod wat of trekt de vraag aan, dan zal de prijs stabiliseren. Hoe dan ook: een prijsstijging in dit jaar lijkt op het moment onwaarschijnlijk.

Prognose: prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.