Rundveehouderij

Achtergrond 1581 x bekeken

Rustige handel wolvee houdt aan

De handel in schapen en lammeren blijft rustig. Ook op de veemarkt in Leeuwarden. Het aanbod lag met bijna 900 dieren wel op een hoger niveau dan een week geleden. Toen werden 150 dieren minder aangeboden.

De vraag naar wolvee is in zowel Nederland als België matig. In België is nog een groot aanbod van ramlammeren beschikbaar en ook de concurrentie van goedkoop lamsvlees uit Engeland, Ierland en Nieuw-Zeeland houdt aan. De vraag die er is komt voornamelijk uit Frankrijk. De Franse markt richt zich voornamelijk op de luxe ooilammeren.

Eén exporteur kocht bijna de helft van het aanbod

Handelaren gaven vorige week nog aan dat het kleine aanbod van lammeren ervoor zorgde dat de prijzen op niveau konden blijven. Hoewel het aanbod deze week weer groter was, had dit geen gevolgen voor de prijs. Een exporteur die bijna de helft van het aanbod kocht, zorgde dinsdagochtend voor leven in de brouwerij.

Geen grote veranderingen in markt verwacht

De prijs van de dieren noteerde over de gehele linie gelijk. Verkopers geven echter wel aan dat de ooilammeren, door de inmenging van de exporteur, beter zijn verkocht dan een week geleden. Gemiddeld ontvingen zij zo'n €5 meer voor de dieren.

Voor de komende weken wordt er geen grote verandering in de markt verwacht. De prijzen zullen dan ook rond het huidige niveau bewegen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.