Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:6 nov 2015

Rustige handel rundveevoeders

Er is weinig nieuws aan het rundveevoederfront. De vraag blijft over het algemeen erg rustig en prijzen van bijproducten en ruwvoeders noteren over bijna de gehele linie stabiel.

In het zuiden van het land is de vraag van melkveehouders naar aardappelsnippers grotendeels voorbij. De kuilen zijn afgedekt en de vraag komt daar voornamelijk vanuit de rosémesterij. In het Noorden is de vraag naar snippers groter, omdat daar nog niet alle mais van het land is. De prijs van de snippers ligt echter voor veel melkveehouders op een te hoog niveau met een maximumprijs van €45 per ton.

Maisoogst in Noorden in volle gang

In het zuiden en midden van het land is de maisoogst klaar, in het noorden van het land is de oogst deze week nog in volle gang. Fouragehandelaren melden daar dat de prijs van de snijmais iets oploopt, omdat de maisoogst nu ook daar op zijn einde loopt. De prijs stijgt met 5 cent per procent droge stof naar €1,45.

Stabiele prijs voor bierbostel

De vraag naar bierbostel blijft goed bij een krap aanbod, de prijs noteert echter stabiel met een prijs tussen €2,15 en €2,40 per procent droge stof.

Weinig goede kwaliteit hooi

De vraag naar hooi is goed, maar goede kwaliteit hooi is moeilijk te vinden. Het droge voorjaar in Duitsland heeft ervoor gezorgd dat daar een snede minder van het land gekomen is. Voor weidehooi wordt maximaal €175 per ton gevraagd, dit is ondanks het krappe aanbod €5 per ton minder dan vorig jaar. De prijs lag echter in 2013 wel €20 per ton lager.

Prognose: rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.