Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien stijgt iets in Leeuwarden

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden goed verlopen. Er was meer handel dan in de afgelopen weken, zodat de prijs van slachtkoeien van O-kwaliteit en lager met 5 cent in prijs stegen. De luxere koeien noteerden stabiel.

Handelaren zeggen dat kopers liever niet meer wilden betalen, maar dat zij door de aangetrokken handel en belangstelling van kopers uit Duitsland niet veel anders konden. Slachterijen proberen de hand zoveel mogelijk op de knip te houden. Het voorvlees wordt goed verkocht, maar het duurdere achtervlees is moeilijk te plaatsen.

Vorige week 11.000 geslachte koeien

Wat ook meewerkt voor de handel en de prijsvorming, is het aanbod van slachtkoeien, dat stabiel en niet al te groot is. Vorige week lag het aantal slachtingen op 11.000; dit is voor dit jaar een heel aantal, maar ten opzichte van andere jaren is het aanbod matig. Het aantal slachtingen van dit jaar, tot en met vorige week, is 6,3 procent lager dan vorig jaar.

Hoop dat prijzen niveau vasthouden

Handelaren hopen dat het aanbod van koeien in de komende tijd rustig blijft doorkabbelen zodat prijzen op niveau kunnen blijven. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de prijzen zich kunnen handhaven in de komende weken.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.