Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs slachtkoeien opnieuw omlaag

De prijs van slachtkoeien is deze week verder gedaald. Slachterijen verlaagden met 5 cent per kilo. Ook op de veemarkt in Leeuwarden daalde de prijs opnieuw.

De prijzen van O- en P--kwaliteit slachtkoeien werden in Leeuwarden met 5 cent per kilo verlaagd. Dit ondanks een kleiner aanbod van 415 dieren, 89 minder dan een week geleden. Handelaren geven aan dat er nog steeds veel koeien rechtstreeks worden aangeboden bij de slachterijen.

Veel koeien geslacht

Vorige week werd hetzelfde beeld waargenomen. Uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland blijkt dat er vorige week inderdaad meer koeien zijn geslacht. Het aantal slachtingen steeg naar circa 12.300 stuks, zo'n 1.600 meer dan twee weken geleden. Een dergelijk hoog slachtcijfer is sinds het begin van dit jaar niet meer voorgekomen.

Grote aanvoer houdt aan

De gestegen aanvoer van uitgeproduceerde melkkoeien zal naar verwachting ook volgende week aanhouden. Ook zal de prijs dan nog onder druk blijven staan. De vraag naar rundvlees voor de kerstdagen zal daarna langzaam toenemen. Groeit het aanbod niet verder, dan zal dit dan leiden tot een stabilisatie van de markt.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • info383

    van welke planeet kom jij?
    2 weken geleden schreef je dat prijzen zouden stabiliseren of msschn omhoog konden
    slachterijen verlaagden niet met 5 maar met 10 CENT deze week

Of registreer je om te kunnen reageren.