Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien flink gedaald

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden heel rustig verlopen. Kopers op de markt wilden duidelijk minder voor de koeien geven en verkopers konden niet veel meer dan hier in mee gaan.

Ook kopers uit Duitsland hielden de hand op de knip. De prijs ging met 5 tot 15 cent per kilo omlaag. Grootste daler was voor de O-kwaliteit koeien waarvan de maximale prijs met 15 cent per kilo daalde naar €2,75. De prijs van de O-kwaliteit koeien lag op het hoogtepunt in juni nog op maximaal €3,40 per kilo geslacht gewicht.

Meer dan 12.000 slachtingen

Het aantal runderslachtingen is in de afgelopen weken opgelopen naar meer dan 12.000 stuks. Vorige week liep het aantal slachtingen op tot circa 12.800. Elk jaar loopt het aantal slachtingen op in de herfst. Dit komt door het opstallen van koeien na het weideseizoen. Dat is dit jaar niet veel anders, de uitstoot komt alleen later op gang dan in voorgaande jaren. Dit zorgt ervoor dat de prijs die in deze periode van het jaar normaal gesproken wat aan kan trekken verder daalt.

Daarnaast valt de vraag naar rundvlees voor de feestdagen tegen, waardoor de prijs nog wat verder onder druk komt te staan.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.