Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:1 dec 2015

Prijs slachtkoeien blijft onder druk staan

De vraag naar rundvlees valt erg tegen, terwijl het aanbod van koeien in de afgelopen weken is opgelopen. Dit zorgt voor prijsdruk en een rustige handel.

Ook op de veemarkt in Bunnik was het maandagochtend zeer rustig. De prijs kon met uitzondering van de worstkoeien wel stabiel blijven door een fors kleiner aanbod. Toch meldden handelaren dat de handel ondanks het kleine aanbod moeizaam verliep.

Prijsverlaging

Slachterijen hebben vorige week een groot aantal koeien aangeboden gekregen en ook voor deze week lijkt dat niet veel anders te zijn. Vee&Logistiek Nederland verlaagde de prijs van de slachtkoeien vorige week vrijdag over de gehele linie met 5 cent per kilo. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,75 per kilo geslacht gewicht op.

Weinig Nederlands aanbod

Hoewel de afzet van slachtvee moeizaam blijft is de vraag naar melkgevende koeien en vaarzen onverminderd goed. Het Nederlandse aanbod is echter zeer krap, waardoor kopers afhankelijk zijn van import van vee dat uit Duitsland of Denemarken komt. Hoewel melkgevende dieren het goed doen op de markt is de exportmarkt voor dragende vaarzen in mineur. Het aanbod drachtige vaarzen is groot bij een zeer kleine vraag, de prijs van de drachtige vaarzen staat dan ook onder druk.

Prognose: prijs slachtkoeien onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.