Rundveehouderij

Achtergrond 1732 x bekeken

Lammeren; kleine aanvoer houdt prijs er op

Het aanbod van wolvee lag dinsdagochtend op een laag niveau op de veemarkt in Leeuwarden. Er werden 738 dieren aangeboden, 287 minder dan een week geleden.

Het kleine aanbod was volgens handelaren een redding voor de prijs van het wolvee. Was het aanbod groter geweest, dan hadden prijzen nog wel eens onder druk kunnen staan. Nu verliep de handel in lammeren goed prijshoudend en kon de prijs van slachtschapen zelfs met €2,50 omhoog.

Schapenhouders houden ooilammeren vast

Het aanbod van ooien op de markt was zeer klein. Schapenhouders houden de ooilammeren vast nu de prijs met maximaal €95 per lam op een laag niveau staat. Zij hopen dat de prijs dit jaar net als in andere jaren vanaf december wat stijgt.

Klein aanbod slachtschapen

Het aanbod van ramlammeren was redelijk, maar niet te groot voor de vraag waardoor de prijs op maximaal €130 kon blijven staan.

Slachtschapen noteren €2,50 hoger met een maximale prijs van €117,50 per schaap. Het aanbod van de schapen was niet groot, maar dit was niet alleen reden voor het verhogen van de prijs. Een deel van de aangeboden schapen was zwaarder dan in de afgelopen weken.

Veel concurrentie van buitenlands lamsvlees

Al met al is de conclusie dat het kleine aanbod verantwoordelijk is voor de prima handel in Leeuwarden. Was er meer aanbod geweest, dan waren prijzen gedaald. De concurrentie van goedkoper lamsvlees uit Engeland, Ierland en Nieuw-Zeeland blijft groot, waardoor de afzet van Nederlandse lammeren niet vanzelf gaat.

Prognose: stabiel bij prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.