Rundveehouderij

Achtergrond

Groter aanbod slachtkoeien: prijs daalt

De prijs van slachtkoeien is deze week gedaald door een flinke toename van het aanbod. Naast het grotere aanbod hebben slachterijen ook te maken met een moeizame afzet van het vlees. Vooral het duurdere achtervlees vindt moeizaam zijn weg in de markt.

Ook op de veemarkt in Leeuwarden steeg het aanbod van koeien donderdagochtend flink. In totaal werden er 504 runderen aangeboden, 100 meer dan vorige week. De O-kwaliteit slachtkoeien noteren 5 cent lager met maximaal €2,95 per kilo. P-kwaliteit koeien en worstkoeien noteren 10 cent minder per kilo. De prijzen liggen hiermee nog wel flink boven het niveau van de afgelopen twee jaar.

Problemen vreet- en ligplaatsen

Handelaren hadden de hoop dat de uitstoot van koeien rustig en de prijzen op niveau zouden blijven. Toch ziet het er nu naar uit dat de uitgestelde uitstoot van koeien op gang komt. Melkveehouders merken dat de stallen voller staan dan voorheen en dat dit problemen oplevert met vreet- en ligplaatsen. Oudere koeien die tot nu toe gewoon door gemolken werden, komen daardoor nu beschikbaar voor de slacht. Verwachting is dat de prijs volgende week verder daalt en het aanbod nog wat verder groeit.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.