Rundveehouderij

Achtergrond

Goed ruwvoerseizoen houdt voerhandel rustig

De goede beschikbaarheid van eigen ruwvoer zorgt ervoor dat de vraag naar bijproducten onveranderd rustig blijft. Er lijkt in veel gevallen genoeg in de kuilen te liggen om de grotere melkveestapel van voer te voorzien.

Melkveehouders wachten dan ook af met bestellen. Ook willen zij in veel gevallen eerst de analyse van de maiskuilen afwachten. Dan kan er gericht ingekocht worden om het rantsoen compleet te maken.

Stabiele prijs voor bierbostel

Bierbostel blijft goed gevraagd als eiwitaanvulling op de graskuilen. Het aanbod is krap door een kleiner brouwvolume. Toch kan de prijs van het product stabiel noteren, met een prijs tot maximaal €2,40.

Rustige vraag naar aardappelsnippers

De vraag naar aardappelsnippers vanuit de melkveehouderij is nog steeds rustig, vooral in het zuiden van het land. Velen haken af omwille van de prijs van de snippers, waardoor het aanbod wat oploopt. De prijs van het product lijkt dan ook zijn top te hebben bereikt. Aardappelstoomschillen zijn deze week wel in prijs verhoogd: met 5 cent per procent droge stof. De vraag naar het product, veelal vanuit de varkenshouderij, is goed bij een beperkt aanbod.

Prijs oude ingekuilde mais stijgt

De handel in verse mais is zo goed als gedaan, alleen in het noorden van het land staat nog een enkel perceel. Opvallend is dat de prijs van oude ingekuilde mais verder is gestegen, naar maximaal €67 per ton. Het aanbod van ingekuilde mais van vorig jaar is niet groot, terwijl er zo nu en dan nog wel vraag naar is.

De vraag naar ingekuilde mais zal naar verwachting in de komende maanden verder toenemen, waardoor de prijs wel eens flink kan stijgen in het nieuwe jaar.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.