Rundveehouderij

Achtergrond

Bierbostel blijft goed gevraagd

Het is nog steeds geen wilde bedoening bij de handel in rundveevoeders. De koeien zijn net weer binnen en de rantsoenen zijn bepaald. Het product dat veel gevraagd is, blijft bierbostel.

Dit ondanks een stevig prijsniveau. Melkveehouders hebben het product graag in het rantsoen omdat het veel eiwit bevat. Daarmee is bierbostel een goede toevoeging op de graskuilen, die minder eiwit bevatten dan voorheen. Hoewel het aanbod van het product niet al te groot is, door een minder groot brouwvolume, blijft de prijs stabiel tussen €2,15 en €2,40 per procent droge stof.

Handel in mais rustig

Nu de maisoogst voorbij is, is de handel in mais net als in andere jaren weer rustig. Toch verwachten voerhandelaren in het voorjaar en de zomer een grotere vraag naar ingekuilde mais dan gewoonlijk. Er is minder verse mais verhandeld, terwijl de veestapel gegroeid is. De lage melkprijs van het moment is daar debet aan. Er was bij verschillende melkveebedrijven te weinig geld om grote hoeveelheden mais aan te kopen.

Aanbod hooi en stro voldoende

Het aanbod van hooi en stro is voldoende, bij een matige vraag die passend is voor de tijd van het jaar. De prijs van stro is bij een aantal fouragehandelaren wat verlaagd. De prijs van hooi noteert stabiel.

Aardappelpersvezels

De prijs van aardappelpersvezels is verlaagd met €3 per ton naar €29 per ton. Het aanbod is normaal voor de tijd van het jaar en de vraag wordt als goed omschreven. Aardappelsnippers zijn goed gevraagd maar ook het aanbod loopt wat op waardoor de prijs van het energierijke product stabiel blijft.

Prognose: stabiele prijzen bij rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.