Rundveehouderij

Achtergrond 1455 x bekeken

Stabiele prijs nuka’s

De prijs van nuchtere kalveren kon zich dinsdag voor de tweede week op rij handhaven. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €85 op. De prijs van de kalveren ligt hiermee op het hoogste niveau van de afgelopen twee jaar.

Handelaren op de markt geven aan dat zij hebben geprobeerd om de kalveren wat duurder te verkopen. Kopers gingen hier echter niet in mee en waren bereid om hetzelfde te betalen als een week geleden, echter soms wel bij een strengere selectie van de kalveren.

Minder export kalveren

De prijs van startkalveren is vorige week gedaald met €5 naar maximaal €322,50. De vraag naar de kalveren is kleiner nu er voor de export minder kalveren de grens over gaan.

Daarnaast weten kopers dat de prijs van de nuchtere kalveren zo'n 10 weken geleden daalde en gebruiken dit argument om over de prijs van de starters te onderhandelen.

Gedaalde prijs nog boven niveau vorig jaar

Hoewel de prijs wat daalt, ligt deze ver boven het niveau van vorig jaar, toen werden de kalveren verkocht voor maximaal €275 per kalf.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.