Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs nuchtere kalveren

De prijs van nuchtere kalveren kan zich deze week opnieuw handhaven. Ook op de veemarkt Purmerend bleef de prijs stabiel.

Handelaren melden dat de handel prima verliep en dat de goede zware zwartbonte stierkalveren goed gevraagd zijn. De prijs van deze zware kalveren neigde iets naar boven, maar bleef uiteindelijk op de plaats. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €85 op. De prijs ligt hiermee op een hoog niveau. Vorig jaar werd er €20 per kalf minder betaald. In 2013 lag de prijs €5 lager.

Traditioneel gezien is de handel in de komende periode rustig en trekken de prijzen van de nuka's pas weer aan in februari.

Prijs startkalveren daalt

De vraag naar startkalveren is ondertussen weer tot rust gekomen en de prijs is verder gedaald naar maximaal €312 per kalf (af stal bij 100 kilo). De prijs ligt hiermee €15 lager dan 4 weken geleden maar blijft hiermee toch nog op een hoog niveau. Vorig jaar werd er in deze periode €275 per kalf betaald. Handelaren melden dat kopers minder voor de kalveren willen geven omdat de nuka's bij aankoop een aantal weken geleden goedkoper waren.

Prognose: prijs startkalf onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.