Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtschapen dalen verder in prijs

De prijs van slachtschapen is dinsdagochtend in Leeuwarden verder gedaald. De prijs daalde voor de derde week op rij met €5.

Een slachtschaap van eerste kwaliteit brengt daarmee maximaal €115 op. De prijs ligt daarmee €7,50 lager dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Grotere aanvoer, mindere kwaliteit

Als oorzaak van de prijsdaling wordt een grotere aanvoer maar ook een lagere kwaliteit genoemd. Schapenhouders selecteren nu volop in hun schapenstapel, waardoor meer dieren beschikbaar komen voor de slacht. De betere schapen zijn al eerder het seizoen uitgestoten, waardoor nu de mindere kwaliteit schapen op de markt komen. Echt goede kwaliteit slachtschapen zijn daardoor schaars; deze dieren brengen wel wat meer op, maar zijn ten opzichte van een paar weken geleden ook in prijs gedaald.

Rustige handel in lammeren

De handel in lammeren verloopt ondertussen rustig. De vraag is afgenomen en schapenhouders proberen de schade beperkt te houden door de aanvoer te beperken. Zo blijft vraag en aanbod in evenwicht en kunnen de prijzen zich handhaven.

Aanbod deze week kleiner

Het aanbod was dinsdagochtend met 981 dieren, 377 kleiner dan een week geleden. Rammmen zwaarder dan 25 kilo brengen maximaal €130 op. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo kosten maximaal €100 per stuk.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.