Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige vraag naar nuka’s

De handel in nuchtere kalveren verloopt rustig. Kopers kunnen de kalveren aardig goed plaatsen, maar willen absoluut niet meer betalen voor de kalveren.

Dit zorgt er dan ook voor dat er weinig spannends gebeurd in de handel en de prijs stabiel noteert. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt op de veemarkt in Purmerend maximaal €85 per stuk op.

Goede zware kalveren

De handel richt zich nog steeds op de goede zware kalveren, deze dieren zijn duidelijk het meest gevraagd. De lichtere kalveren zijn moelijker af te zetten. Voornamelijk de lichte vaarskalveren met 50 procent Belgisch Blauw werden dinsdagochtend lastiger verkocht. De prijs van deze kalveren stond dan ook iets onder druk maar bleef wel binnen de marges van de notering.

Minder vraag naar startkalveren

De vraag naar startkalveren is ondertussen iets tot rust gekomen en de prijs is licht gedaald naar maximaal €317 per kalf (af stal bij 100 kilo). De prijs ligt hiermee €10 lager dan 3 weken geleden maar toch nog op een hoog niveau. Vorig jaar werd er in deze periode €275 per kalf betaald.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.