Rundveehouderij

Achtergrond

Prijzen wolvee onder druk

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden moeizaam verlopen. De prijs van ooilammeren en slachtschapen daalde met €5 per dier.

Ramlammeren noteren stabiel, maar ook daar stond de prijs onder druk. De prijs bleef echter binnen de marges van de notering.

Goede vraag uit Frankrijk

De vraag naar ooilammeren vanuit Frankrijk was de afgelopen weken goed, waardoor de prijs zich kon handhaven op een hoog niveau.

Nu het wildseizoen van start is gegaan, neemt de vraag naar lamsvlees af. De prijs van een ooilam daalde naar maximaal €100 per stuk. Deze prijs is ondanks de daling goed te noemen en ligt €5 hoger dan vorig jaar.

Groot aanbod, minder kwaliteit

Het aanbod van slachtschapen is aan de grote kant terwijl de kwaliteit van de aangeboden dieren afneemt. De prijs daalt daardoor voor de tweede week op rij met €5. Een slachtschaap eerste kwaliteit brengt maximaal €120 op. Dit is €2,50 minder dan vorig jaar.

Goede prijs voor ramlammeren

Ook voor ramlammeren geld dat de prijs op een goed niveau ligt. De dieren brengen maximaal €130 op en ligt hiermee hoger dan in de afgelopen twee jaar.

Aanbod neemt naar verwachting af

Handelaren verwachten dat het aanbod van het wolvee wat afneemt nu de prijs daalt. Er is nog voldoende gras beschikbaar waardoor de noodzaak om nu te verkopen niet groot is. De prijs kan met een kleiner aanbod naar verwachting stabiel noteren. Blijft het aanbod groot, dan kan de prijs nog wat verder dalen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.