Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien stabiliseert

Een kleiner aanbod van slachtkoeien in de afgelopen twee weken leidt tot een stabilisatie van de prijs. Dit was maandagochtend op de veemarkt in Bunnik ook goed merkbaar.

Verkopers geven aan dat zij dezelfde prijs voor de koeien hebben ontvangen dan een week geleden. De stemming op de markt was echter nog wel rustig.

Klein aanbod houdt prijs overeind

Slachterijen houden hun hand nog op de knip. De vleesverkoop verloopt nog steeds moeizaam en alleen het kleinere aanbod van dit moment zorgt ervoor dat de prijs zich stand kan houden. Komt er meer aanbod, dan zal de prijs gelijk weer onder druk komen te staan. Vooralsnog lijkt het even rustig te blijven nu de maisoogst in volle gang is. Voor de komende week lijkt een stabiele prijs het meest waarschijnlijk.

Stabiele notering Vee&Logistiek Nederland

Net als in Bunnik noteerde Vee&Logistiek Nederland vorige week vrijdag stabiel. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,85 per kilo op. Dit is 20 cent meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Dit betekent een meeropbrengst van zo'n €70 per koe ten opzichte van vorig jaar.

Bij de luxe U-kwaliteit koeien is het verschil ten opzichte van vorig jaar met €4,40 per kilo nog 30 cent per kilo. Het aanbod van luxe vee is niet al te groot, waardoor de prijs zich beter stand kan houden.

Prognose: prijs stabiel maar onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.