Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuka's daalt bij kleiner aanbod

Het aanbod van nuchtere kalveren neemt langzaamaan wat af. Toch kan de prijs zich nog niet handhaven. Het aanbod van nuchtere kalveren daalde dinsdag op de veemarkt in Purmerend met 67 stuks kalveren naar 603 stuks.

Kopers op de markt in Purmerend hadden de intentie om over de gehele linie de prijs met €5 tot €15 te laten dalen. Dit lukte echter niet helemaal.

De goede zware zwarte- en roodbonte kalveren zijn nog goed gevraagd en noteren stabiel. De overige kalveren daalden €5 in prijs. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €85 op en ligt hiermee €20 hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Stallen van mesters vol

Handelaren geven aan dat de stallen van mesters veelal vol zitten en de vraag naar nuchtere kalveren niet groot is. Het kleinere aanbod van nuka's verandert echter niet veel aan de onbalans in de markt. Het ziet ernaar uit dat deze situatie niet snel zal veranderen en dat de prijs nog wel even onder druk blijft staan.

Prijsstijging nog ver weg

Handelaren hopen op een stabiele prijs, maar zien ook dat de handel moeizaam is en een stabilisatie niet vanzelfsprekend is en een prijsstijging nog ver weg is.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.