Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs lammeren gedaald in Leeuwarden

De vraag naar schapen- en lamsvlees is rustig. Consumenten hebben te maken met onvoldoende koopkracht om het dure vlees veelvuldig te kopen. Terwijl de vraag nog niet op het oude niveau ligt, is het aanbod van het vlees op de Europese markt ruim.

Vanuit Engeland komt er vers vlees naar het vaste land en ook vanuit Nieuw-Zeeland wordt vers vlees op de Europese markt aangeboden. Naast extra aanbod van vers vlees zijn in België veel ramlammeren overgebleven na het offerfeest. De vraag vanuit het land is dan ook kleiner dan gewoonlijk.

Concurrentie en minder vraag

Door de concurrentie en de kleinere vraag vanuit België is de prijs van de Nederlandse lammeren onder druk is komen te staan. De prijs moest dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden dan ook wat inleveren. Zware ooilammeren dalen €5 in prijs naar maximaal €95 per stuk. Ramlammeren onder de 25 kilo dalen ook €5 in prijs naar maximaal €115. De ramlammeren zwaarder dan 25 kilo kunnen nog wel stabiel noteren met maximaal €130 per stuk.

Lagere kwaliteit slachtschapen

Slachtschapen noteren stabiel, maar zijn gemiddeld voor minder geld verkocht. De schapen vallen nu vaker in de lagere prijsrange. Dit komt door een kleinere vraag, maar ook vaak door een wat lagere kwaliteit van de schapen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.