Rundveehouderij

Achtergrond

Melkveehouders terughoudend op voermarkt

Melkveehouders blijven terughoudend bij het kopen van voeders op de lange termijn. Ook worden er steeds vaker halve vrachten besteld in plaats van hele vrachten. Oorzaak is de moeizame financiële positie op veel melkveebedrijven nu de melkprijs in veel gevallen lager is dan de kostprijs.

De handel in mais blijft dan ook nog steeds rustig en foeragehandelaren melden dat verkopers de mais niet altijd gemakkelijk kwijt kunnen. Loonwerkers en handelaren zullen daardoor vaker voorraadkuilen aanleggen. De prijs van de mais blijft dan ook op het lage niveau waarbij prijzen rond €1,40 per procent droge stof liggen. In een aantal delen van het land valt de afrijping tegen waardoor de maisoogst dit jaar wel eens lang door kan gaan.

Prijsverschil Noord- en Zuid-Nederland

De prijs van aardappelsnippers is vorige week wat verhoogd, dit voornamelijk vanwege de verschillen in prijs tussen Noord- en Zuid-Nederland. Deze verschillen ontstaan door de kosten van transport. De snippers komen grotendeels vanuit Zuid-Nederland en België waardoor de prijs in het zuiden van het land lager ligt dan in het noorden.

Vraag naar bierborsel flink

De vraag naar bierbostel blijft flink, terwijl het aanbod wat daalt. Diverse voerleveranciers hebben hun prijzen wederom verhoogd. De prijs ligt echter nog wel binnen de marges van de notering waardoor deze wordt gehandhaafd.

Overige bijproducten en ruwvoeders noteren stabiel. Wel moet er rekening gehouden worden met hogere prijzen als de levering niet uit een volledige vracht bestaat.

Prognose: rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.