Rundveehouderij

Achtergrond

Kleiner aanbod wolvee, stabiele prijs

Het aanbod van wolvee lag dinsdagochtend in Leeuwarden op een laag niveau. In totaal werden 833 dieren aangeboden, bijna 150 minder dan vorige week.

Hoewel het aanbod niet groot was, zat er geen prijsverhoging in voor de verkopers. De vraag naar schapen en lammeren is als rustig te typeren.

Offerfeest

In België hangt nog een groot aanbod van lammeren boven de markt door de moeizame afzet tijdens het islamitische offerfeest. Het verdoofd slachten was met ingang van dit jaar alleen nog maar toegestaan bij erkende slachthuizen. Dit leidde tot opstand bij moslimorganisaties die de oproep deden om dit jaar geen lam te offeren. Hierdoor zijn veel minder lammeren afgezet dan gewoonlijk. Dit zorgt ervoor dat er minder vraag is vanuit België.

Goed prijsniveau

Ondanks de rustige handel ligt de prijs wel op een goed niveau. Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo brengen meer op dan in de afgelopen twee jaar met maximaal €130 per stuk. De prijs van ooilammeren ligt €5 boven het niveau van vorig jaar met maximaal €100 per stuk. Alleen slachtschapen brengen met maximaal €115 per stuk €7,50 minder op dan vorig jaar. Toch zijn handelaren ook niet ontevreden over deze prijs, die heeft bijna het hele jaar op een hoog niveau gelegen.

Geen grote prijsschommelingen

Voor de komende weken wordt er weinig spannends verwacht in de wolveehandel. De prijs zal wat kunnen schommelen, maar grote verschillen worden niet verwacht.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.