Rundveehouderij

Achtergrond

Bierbostel blijft goed gevraagd

De handel in ruwvoer en bijproducten blijft rustig, met als uitzondering bierbostel. Daar is veel vraag naar, omdat het op dit moment een goede toevoeging is op het rantsoen.

Over het algemeen ligt er wel veel gras in de kuilen, maar het eiwitgehalte ervan is vaak aan de lage kant. De beschikbaarheid van bierbostel is echter niet al te groot, doordat brouwerijen minder bier brouwen. Er zijn dan ook al wachttijden ontstaan die rond de twee weken liggen. De prijs van bierbostel is in de afgelopen weken aardig gestegen, waardoor verkopers merken dat er wat weerstand tegen de prijs ontstaat.

Vraag naar snijmais blijft uit

Het aanbod van snijmais is nog steeds groot door het uitblijven van vraag. Melkveehouders willen wel kopen, maar dan alleen tegen prijzen die soms wel €200 per hectare lager liggen dan de vraagprijs van verkopers. Veelal komen verkoper en koper er dan ook niet uit. Het is niet dat melkveehouders niet willen kopen, maar het is vaak een kwestie van kunnen.

Verkopers van mais weten dat de vraag er wel is en kiezen er steeds vaker voor om de mais dan maar zelf in te kuilen. Op het land laten staan is geen optie en verkopen tegen veel lagere prijzen gaat tegen het gevoel in. De veestapel is immers te veel gegroeid om geen extra vraag te verwachten. Hoop is dan ook dat de prijs van ingekuilde mais verder in het seizoen stijgt. De prijs voor verse mais ligt op zo'n €1,40 per procent droge stof.

Prognose: rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.