Rundveehouderij

Achtergrond 1115 x bekeken

Voedermarkt vertoont weinig hectiek

De voerpositie van veel melkveehouders blijkt ruim. Handel in gekuilde snijmais is er sporadisch en verloopt tegen €55 tot €60 per ton boerenprijs, als ruwe indicatie. Vraag naar ruwvoer is er wel, maar beperkt. In doorsnee zijn de prijzen daarvoor in de afgelopen week constant gebleven.

Tarwestro is goed gevraagd en wordt duurder. Het prijspeil van de vochtrijke bijproducten ontwikkelt zich meer divers. In een periode met alle vee op stal zal de vraag stabiliseren, het aanbod is meer in beweging.

De verlaagde tarieven voor aardappelsnippers, onder invloed van de overvoerde aardappelenmarkt en daardoor spotgoedkope voeraardappelen, hebben hun effect niet gemist. De betere kwaliteiten snippers zijn voor melkveehouders prettiger in gebruik en daardoor meer gevraagd dan voeraardappelen en ook beter houdbaar.

Steekvast aardappelzetmeel voor de melkveehouderij is vrijwel niet verkrijgbaar momenteel. Bij het geldende prijspeil is het naar voederwaarde overigens duur.

Aardappelstoomschillen zijn 10 cent per procent droge stof duurder geworden. Eenzelfde prijsverhoging is deze weken gaande bij de tarwegistconcentraten, waarvan de topproducten nu uitkomen op een prijs van €2,40 per procent droge stof.

Prognose: stro iets duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.