Rundveehouderij

Achtergrond

Prima prijzen voor wolvee

De handel in schapen en lammeren verloopt niet echt enthousiast. De vraag naar het dure vlees is duidelijk minder dan in voorgaande jaren. Dit zorgt ervoor dat de handel rustig verloopt.

Ook in Leeuwarden verliep de handel dinsdagochtend niet echt wild. De prijzen bleven over de gehele linie stabiel, maar niet altijd van harte. Vooral bij de handel in ramlammeren en slachtschapen is nu enige druk te voelen op de prijzen. De afzet is voornamelijk afhankelijk van de binnenlandse vraag. De vijver waarin de handel in ooilammeren plaatsvind is groter, de luxe lammeren gaan naar Frankrijk en de zware vinden hun weg in Duitsland. Handelaren geven aan dat de handel in ooilammeren duidelijk beter is dan die van ramlammeren. Dit is ook goed te zien in de kiloprijzen, die gewoonlijk verder uit elkaar liggen dan nu het geval is. Toch is het in ooilammerland niet alleen maar positief, de prijzen van lammeren staan in Duitsland en Frankrijk onder druk.

Hoewel de handel niet echt makkelijk verloopt hebben de handelaren niet veel te klagen. Over de gehele linie liggen de prijzen boven het niveau van vorig jaar. Een ooilam brengt €15,50 meer op en een ramlam €7,50.

Prognose: prijs onder druk

Of registreer je om te kunnen reageren.