Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs van A-brok krabbelt op

A-brok is in december 25 cent goedkoper geworden en kwam uit op een LEI-notering van €21,05. Dit was de laagste prijs sinds februari 2011. De kostprijs of vervangingswaarde van de brok is sinds oktober weer behoorlijk gestegen, zodat een LEI-notering beneden €21 ten koste gaat van de industriemarges. Veevoederadviesbureau Stigevo uit Giessen gaat voorlopig uit van een bodem van €21 en een beperkte stijging in de komende maanden.

Het aanbod van grondstoffen is in het algemeen ruim. Van de traditionele grondstoffen is citruspulp krap en nauwelijks te koop. Bietenpulp rekent momenteel redelijk, terwijl sojahullen niet in beeld zijn. De A-brok bestaat voor ongeveer 40 procent uit mais en tarwegries. Omdat raapschroot te duur is, wordt zonnepitschroot momenteel vlot opgenomen.

Een eventuele prijsstijging van de mengvoeders zal waarschijnlijk van korte duur blijken te zijn. De fundamentele factoren zullen, uitgaande van gunstig weer, uitmonden in lagere grondstoffenprijzen gedurende de tweede helft van dit jaar.

Prognose: prijsstijging

Eén reactie

  • koestal

    Laat de brokprijs nog maar even laag blijven,de melkprijs is ook laag

Of registreer je om te kunnen reageren.