Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien wat gestegen

De handel in slachtkoeien in het nieuwe jaar is maandagochtend in Bunnik goed van start gegaan. De aanvoer lag met 122 koeien hoger dan gewoonlijk en was dubbel zo hoog als een week geleden.

Hoewel de aanvoer op een hoog niveau lag kon de prijs wel omhoog. Over de gehele linie steeg de prijs met 5 cent per kilo, de R-kwaliteit slachtkoeien steeg zelfs met 10 cent per kilo. Handelaren hadden nog niet verwacht dat de prijs deze week al zou stijgen. Voor de kerstdagen lag de aanvoer op een zeer hoog niveau waardoor men vreesde voor lagere prijzen. Echter is er tussen kerst en oud en nieuw weinig geslacht en is er veel vlees verkocht. Daarnaast zijn de vleesverwerkende bedrijven ook weer gestart. Dit zorgt ervoor dat de vraag naar vlees nu groter is dan in de afgelopen weken het geval was.

Handelaren geven aan niet te weten of deze lijn zich doorzet. Als het aanbod van slachtkoeien weer vlot oploopt kunnen de slachterijen weer goed aan de vraag voldoen. De prijs zal dan snel stabiliseren. Blijft het aanbod nog even aan de krappe kant, dan kan er wel wat meer ruimte in de prijs ontstaan. Dit is echter niet de verwachting.

Prognose: deze week wat hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.