Rundveehouderij

Achtergrond

Nuka’s; rustige handel en stabiele prijs

De handel in nuchtere kalveren blijft erg rustig. Het aanbod is ruim voor de vraag en de handel neemt in veel gevallen de lichtere vaarskalveren niet meer mee. Dit is ook te zien aan de notering van de veemarkt Purmerend. Vaarskalveren zwart- of roodbont worden niet meer genoteerd.

Ook de lichte stierkalveren hebben last van het grote aanbod. Mesters en integraties hebben nu het aanbod groot is liever alleen de goede zware kalveren in de stal. De lichtere kalveren zijn daardoor minder gewild. Om ervoor te zorgen dat te veel selectie plaatsvindt, bieden de handelaren de kalveren aan in gemengde koppels.

Naast het ruime aanbod is de vraag naar kalveren in de komende weken ook niet groot. De blankvleeskalveren die nu in de stallen komen zijn in de zomerperiode slachtrijp, een periode waarin de vraag naar kalfsvlees het vaak laat afweten. Een positieve verandering van de markt op korte termijn is dan ook niet waarschijnlijk.

Prognose: rustige handel

Of registreer je om te kunnen reageren.