Rundveehouderij

Achtergrond

Lichte kalveren blijven moeilijk te plaatsen

De handel in nuchtere kalveren verloopt nog steeds erg rustig. Zo ook op de veemarkt in Purmerend. De prijs bleef daar over de gehele linie stabiel.

Handelaren geven aan dat de afzet van lichte kalveren moeizaam verloopt. Het grote aanbod zorgt ervoor dat er ruim keus is aan de goede zware kalveren. Met de huidige lage prijzen is de keuze ook nog sneller gemaakt dan gewoonlijk. Handelaren proberen hierom de lichte vaarskalveren bij de melkveehouders te laten. Als ze die wel meenemen zijn er maar weinig mesters die een dergelijk kalf wil meenemen.

Als melkveehouders het kalf toch graag kwijt willen krijgen zij daar in de meeste gevallen niks voor van de handelaar. De kalveren die wel meegaan naar de markt worden in veel gevallen rechtstreeks naar de slacht gebracht. Volgens handelaren gaat het momenteel niet om grote aantallen, dit omdat melkveehouders de vaarskalveren dan liever zelf opfokken.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.