Rundveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Handel in leasemelk loopt lekker door

Melkquotumbemiddelaars en handelaren hebben op het moment niks te klagen over de handel in melkquotum. Het loopt lekker door zo aan het einde van de periode waarin nog melkquotum geleased kan worden.

Het aanbod van leasemelk is niet al te groot en wordt veelal voor hogere prijzen aangeboden dan leasers willen betalen. Er zit dan ook wel enig verschil tussen de prijs die handelaren opgeven. De één heeft het over prijzen tussen €6,10 tot €6,20 per kilo vet en de ander geeft aan dat leasers niet veel meer dan €6 willen betalen.

Prognose: stabiele prijs

Laatste reacties

 • Mozes

  Dit artikel is typisch stemmingmakerij. Voor boeren die geen BTW-boekhouding hebben is leasen van quotum al zinloos, dus die vallen al af. Voor boeren die wel een BTW-boekhouding hebben kan het nog net uit dankzij de BTW-teruggaaf. Als de prijs boven de €6,00 stijgt is het ook voor deze boeren zinloos. De prijs kan dus nooit stijgen boven de €6,00 omdat je dan beter superheffing kunt betalen.

 • poldes

  mozes geeft advies.

 • Mozes

  @poldes, kun jij een onderbouwing geven waarom het wel zinvol is om quotum te leasen voor een prijs boven de €6,00?

 • Eminem2010

  6 x 4.0% vet = 24 cent per liter superheffing is 27.8 cent
  dat gedeeld door 4% is 6.95 cent of iemand moet anders rekenen binnen dit centenwerk. Wel is het zo dat bij leasen er voor maart en februari (prijsachteraf) de optie tot melk weglaten lopen niet meer aanwezig is financieel.

 • Mozes

  @Eminem2010, bij leasen moet nu betaalt worden, de superheffing pas in oktober.
  Daarnaast moet bij leasen een prijs betaalt worden inclusief BTW. Dat is dus €7,26 per kg vet (0,0726 cent per procent vet). €1,26 aan BTW krijg je op z'n vroegst in mei terug. Dat geld moet dus ook nog voorgeschoten worden. Welke zin heeft het dan nog om te leasen boven €6,00 per kg vet?

 • alco1

  Misschien het leasebedrag gunnen aan je buurman, ipv. superheffing aan Brussel?

 • melkveehouder .

  Pfffff nog heel even en dan hoeven we die stemming makende onzin na dertig jaar niet meer te lezen. Nog één keer superheffing betalen en het is klaar!

 • Eminem2010

  Mozes krijgt u zoveel rente dan over uw bewaarde geld ? Ik namelijk niet en daar komt nog eens bij dat de meeste verwerkers op het moment van overschrijding direct beginnen met inhouden. Staat in de inkoopvoorwaarde die veranderd is sinds vorig jaar. Dus als men geluk heeft is dat in feb en maart geen melk geld. Maar iedere ondernemer maakt zijn eigen keuze en btw krijgt de 1 wel terug en de ander niet dus dat is bedrijfsafhankelijk. Het is inderdaad voor mij een fijnere gedachten dat de buurman het geld ontvangt dan Brussel waarbij het rechtstreeks naar onze concurrenten in het buitenland gaat zoals Alco al aangeeft.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.