Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Grote aanvoer, stabiele prijzen slachtkoeien

De slachtkoeienhandel in Leeuwarden liep donderdag levendig, bij stabiele prijzen. Vorige week was er een markt met kleine aanvoer en onverwacht hoge koeienprijzen. Deze week was er juist een heel grote aanvoer, met meer dan 500 dieren. De aanvoer had echter geen drukkend effect op de vleesprijzen. Alle dieren worden ook goed verkocht.

De Nederlandse slachterijen lieten het wel iets meer afweten. De meeste hebben ruim voldoende rechtstreekse aanvoer. Gevolg daarvan is dat vanuit Leeuwarden vrij veel koeien naar België en Duitsland worden verkocht. Het verschil in BVD-regelgeving tussen Nederland en België maakt wel dat uitvoer naar België nog steeds onnodig moeizaam gaat, maar het houdt de verkoop naar België niet tegen.

Handelaren verwachten dat de huidige grote afvoer van melkvee richting slachthuis nog een paar weken zal blijven aanhouden. Daarna wordt een normalisering van de situatie verwacht.

Prognose: stabiele rundveeprijzen

Eén reactie

  • wwwwwwwwwww

    Het verschil in BVD-regelgeving tussen Nederland en België maakt wel dat uitvoer naar België nog steeds onnodig moeizaam gaat, maar het houdt de verkoop naar België niet tegen.

    Klaas je bedoelt het verschil in de IBR-regelgeving en op dit moment is het gewoon toegestaan dus ook niet moeizaam.

Of registreer je om te kunnen reageren.