Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

'Dump van zuivelproducten in Spanje'

Brussel - De Spaanse Europarlementariër José Blanco López (Sociaal-democraten) zegt dat in Spanje zuivelproducten worden gedumpt, afkomstig uit andere EU-lidstaten. Europees landbouwcommissaris Phil Hogan zegt geen signalen te hebben van dergelijke illegale praktijken.

Blanco López baseert zich op een aantal Spaanse organisaties die constateren dat zuivelproducten onder kostprijs worden verkocht. Volgens hem wordt Spanje overspoeld met producten tegen een lage kostprijs. Dat alles zou het gevolg zijn van de Russische boycot van Europese land- en tuinbouwproducten.

Volgens Blanco Lopez zou de interventieprijs voor zuivel omhoog moeten. Daar is Hogan echter allerminst van overtuigd. Hij stelt dat het huidige niveau van de interventieprijzen voor boter en mageremelkpoeder de resultaten zijn van de politieke keuze om de interventieniveaus op een zodanig niveau te zetten, dat private opslag geen vaste uitlaatklep wordt voor de zuivel. "De Europese Commissie is niet van plan dit beleid te veranderen."

Eén reactie

  • el

    Hebben die spanjaarden geen gebrek aan zuivelproducten dan?Als ze teveel krijgen sturen ze het maar door naar Africa!

Of registreer je om te kunnen reageren.