Rundveehouderij

Achtergrond laatste update:26 jan 2015

Bostel wordt duurder, snippers goedkoper

Aardappelsnippers worden andermaal goedkoper. Er is weer €2 per ton van de prijs af.

Het houdt verband met de momenteel zo ruim verkrijgbare voeraardappelen. Die zijn weliswaar nog goedkoper, maar snippers zijn voor melkveehouders aantrekkelijker vanwege betere houdbaarheid en groter gebruiksgemak.

Zoals te verwachten viel, is de bierbostelprijs juist in de lift. Verschillende leveranciers hebben de tarieven opgetrokken met 10 cent per procent droge stof. Het aanbod is wat minder geworden, met name in het zuiden. De voederwaardeprijs van bierbostel ligt momenteel rond €2,45 per procent droge stof bij levering in Midden-Nederland. Het meeste aanbod gaat nog voor prijzen daaronder. Maisglutenvoer, lees Corngold, is ondanks prijsverhogingen die in de mengvoermarkt wel doorgang vinden voor energierijke componenten, vooralsnog niet duurder geworden. Het is daardoor interessanter geworden om in het rantsoen op te nemen.

Handel in gekuilde snijmais is er nauwelijks, aangezien de meeste melkveehouders ruim in de jas zitten met hun voorraden. Voor ruwvoer  blijven de te signaleren prijswijzigingen beperkt tot lichte stijging van de tarieven voor graszaadhooi en goede kwaliteiten tarwestro.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.