Rundveehouderij

Achtergrond

10 cent erbij voor slachtkoeien Leeuwarden

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden vlot verlopen.

Het aanbod van de koeien lag met 388 stuks veel lager dan een week geleden. Toen werden er nog 516 runderen aangeboden.

Het kleine aanbod en wat meer vraag naar koeien op de markt leidde ertoe dat de prijs over de gehele linie met 10 cent per kilo steeg. Een slachtkoe van O-kwaliteit noteert in Leeuwarden maximaal €2,75 per kilo geslacht gewicht. Dit is 15 cent minder dan een jaar geleden.

Handelaren geven aan dat ook rechtstreeks bij slachterijen minder koeien aangeboden worden. Dit leidt nu nog niet tot een verhoging van de uitbetaalprijs bij de slachterijen. De vleeshandel verloopt daar nog te stroef voor. Als de prijs stijgt, is dit vooral naar aanleiding van het kleinere aanbod. De prijs kan daardoor volgende week met 5 cent stijgen, maar alleen als het aanbod krap is.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.