Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor slachtkoeien

De prijs van slachtkoeien bleef maandagochtend op de veemarkt Bunnik stabiel na twee weken prijsdaling.

Het aanbod lag met 100 runderen 25 lager dan een week geleden. Ook rechtstreeks wordt er deze week wat minder aanbod verwacht. Melkveehouders zijn vorige week druk geweest met inkuilen en mest uitrijden waardoor er minder koeien zijn geselecteerd. Dit zorgt ervoor dat de druk bij de slachterijen even wat kleiner is.

Op de wat langere termijn wordt er wel verdere prijsdruk verwacht door het stijgen van het aanbod van slachtkoeien. Het uitstoten van melkkoeien heeft nu nog invloed op een overschrijding van het quotum. Vooral nu de melkprijs verder is gedaald denken steeds meer veehouders na over ingrijpen in de productie.

De vleesverkoop is nog steeds moeilijk. De prijs van voorvlees staat nog steeds onder druk en de prijs van achtervlees, die nu nog stabiel is, zal ook flink dalen in de komende weken door een afnemende vraag.

De prijs van een P-kwaliteit slachtkoe ligt op maximaal €2,40 (notering Vee&Logistiek Nederland). Worstkoeien eerste kwaliteit brengen maximaal €1,90 per kilo geslacht gewicht op.

Prognose: deze week stabiel.

 

De prijzen van de verschillende veemarkten vindt u in Markt op Maat. U kunt hieronder ook op de verschillende veemarkten klikken of op de notering van Vee & Logistiek Nederland.

Slachtkoeien in Bunnik

Slachtkoeien in Leeuwarden

Slachtkoeien in Purmerend

Slachtkoeien Vee & Logistiek Nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.