Rundveehouderij

Achtergrond

Ramlammeren vlot en duurder verkocht

De handel in ramlammeren verloopt vlot. Schapenhouders en handelaren houden de zware ramlammeren achter in de hoop dat de dieren meer opbrengen met het offerfeest.

Hierdoor is het aanbod van ramlammeren momenteel niet al te groot. De prijs kon dinsdagochtend dan ook met €2,50 omhoog. De lichtste ramlammeren noteren stabiel.\

Ook de verkopers van slachtschapen mochten dinsdagochtend wat meer opschrijven voor hun dieren. De prijs van deze categorie stijgt niet door een krapper aanbod, deze is zelfs wat ruim, de vraag naar schapenvlees is gewoonweg goed en slagers kunnen het vlees makkelijk afzetten.

De verkoop van ooilammeren valt wat tegen en de prijs blijft stabiel, al dan niet met wat moeite. Oorzaak is het wegvallen van de tweede verzamelslag. Ooilammeren gaan grotendeels weg voor de export. Exporteurs kunnen door het wegvallen van de tweede verzamelslag de vrachtwagens niet optimaal vullen en hebben daardoor extra kosten.

Een ramlam zwaarder dan 24 kilo brengt maximaal €135 op, €11 meer dan vorig jaar. Slachtschapen eerste kwaliteit kosten maximaal €132,50 en zijn hiermee €17,50 duurder dan vorig jaar. Ooilammeren boven de 20 kilo brengen met €97,50 per stuk €7,50 minder op dan een jaar geleden.

Prognose: ramlammeren duurder.

Of registreer je om te kunnen reageren.