Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs schapen en lammeren gedaald

De handel in schapen en lammeren verloopt stroef. Vorige week donderdag daalde de prijs in Bunnik en dinsdagochtend volgde de prijs in Leeuwarden.

Als gevolg van de tegenvallende vraag daalde de prijs van de slachtschapen met €5 en de prijs van lammeren met €2,50 per stuk.

Het aanbod van slachtschapen was dinsdag in verhouding groot waardoor er meer aanbod was dan vraag. Een slachtschaap van eerste kwaliteit bracht maximaal €127,50 op.

De handel in lammeren, zowel ooien als rammen verloopt ook minder vlot. Consumenten vragen minder naar lamsvlees nu het offerfeest voor de deur staat. Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo brengen maximaal €132,50 per stuk op. Ooilammeren boven 20 kilo kosten maximaal €95 per stuk.

Verwacht wordt dat de prijs iets onder druk blijft staan. Er is een aardige aanvoer van Britse lammeren voor het offerfeest naar België wat ervoor zorgt dat de afzet ruimte voor de Nederlandse rammen wat kleiner is. Toch zijn handelaren niet bang voor een prijsslag, het aanbod van zware Nederlandse ramlammeren voor het offerfeest is kleiner dan gewoonlijk nu het offerfeest drie weken eerder in het jaar valt.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.