Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs A-brok richting €20

De vervangingswaarde van A-brok is de afgelopen weken verder gedaald. Hierdoor zijn de marges van de industrie sterk verbeterd, meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

Er is daardoor ruimte voor een verdere prijsdaling. In september ligt de prijs nog op €22,50 per 100 kilo en daalt naar verwachting in december tot €20,75.

De graanprijzen bevinden zich inmiddels op het laagste niveau van de afgelopen vier jaar, terwijl de bodem vermoedelijk nog niet bereikt is. Verwacht wordt dat de bodem van de meeste markten uiterlijk half november wordt bereikt.

De sojaprijzen beginnen nu ook te dalen. Er worden zeer hoge Amerikaanse sojabonenopbrengsten gemeld, waardoor consumenten terughoudend zijn. Dat de boeren ook terughoudend zijn met verkopen, kan op dit moment de trend niet keren.

Eén reactie

  • Jan van het Zand

    Bijna alles daalt in prijs. De akkerbouwproducten, de zuivelproducten, de varkens- en nukaprijzen. Ineens is er teveel van alles. Ook de prijzen van electriciteit zakken, de olie zakt in prijs. Nu nog de belastingen laten zakken. Maar dat laatste is al bijna 25 jaar geleden beloofd in 1990. En daar is het nog steeds niet van gekomen. Het is ook ijdele hoop om vanuit Den Haag te hopen op een belastingverlaging. Alle gepresenteerde wijzigingen in de afgelopen 25 jaar hebben de internationale bedrijven in de kaart gespeeld, maar niet de kleine mkb en zzp-bedrijven. De burger is er ook zeer bekaaid vanaf gekomen. Elke meevaller moest ergens anders in de begroting gevonden worden. Alles overziende was het telkens een sigaar uit eigen doos van de burger. Geen wonder dat de kiezer zich bedrogen voelt door de politicus. Hij ging er telkenmale niet op vooruit, wat er ook beloofd werd. Na de gewenste transparantie bij de banken en verzekeraars zijn de Haagse politici nu aan de beurt om transparant te regeren en beleid te maken. DAAR SCHORT HET ECHT AAN. AL JAAAAREN. En de burger distantieert zich daarom van de politiek. Het heeft toch geen zin om te stemmen. En de markt (kiezer) heeft altijd gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.