Rundveehouderij

Achtergrond

Pas op de plaats veeprijzen Leeuwarden

De markt voor slachtvee lijdt onder oplopend aanbod. In Leeuwarden viel het donderdag 4 september nog mee, zowel doordat de handel de markt niet wil overvoeren, maar ook vanwege schitterend weer voor werk op het land.

De aanvoer was met 379 stuks wat minder dan de voorgaande week. Daardoor zijn de noteringen voor de slachtkoeien er ongewijzigd gebleven. Vooral voor goedkoper rundvlees staat overal de prijs echter onder druk. Anders dan voor P- en worstkoeien zijn er voor de R- en O-kwaliteit iets stabiele prijsnoteringen. In Duitsland houden de prijzen voor stieren ook wat beter stand dan die van de uitgemolken koeien, overigens wel een flink lager peil dan voorgaande jaren.

De internationale zuivelmarkt is in mineur en er staat druk op de melkprijzen. Vorig jaar was de melkaanvoer in september ook veel te hoog, maar speelden gunstiger omstandigheden. Een flinke herfstuitstoot van koeien ligt voor de hand.

Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.