Rundveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Melkveehouders wachten af met quotum leasen

De handel in melkquotum blijft rustig. Melkveehouders die over hun quotum melken en nog niet direct problemen verwachten met de uitbetaling van het melkgeld wachten af wat de markt gaat doen.

Veel melkveehouders wachten af wat de oktober-melkprijs van FrieslandCampina gaat doen voordat ze de knoop doorhakken.

Het aanbod van quotum is krap waardoor er ook deze week weer wat meer voor de melk betaald is. Leasemelk kost gemiddeld €5,90 waarbij melk met een laag vetgehalte richting €6,00 gaat. Koopmelk brengt tussen €5,95 en €6,00 op per kilo vet.

Prognose: rustige markt.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Ik zou melkquotum kopen of leasen want in de toekomst zal de melkreferentie op de laatste dag van het quotumtijdperk bepalend zijn voor de toekomst. Er zal een tijd komen dat melkfabrieken niet onbeperkt de melk ophalen en zich zullen baseren op het oude quotum plus of min een percentage afhankelijk van de vraag in de markt. Hierdoor kunnen àlle boeren(leden) profiteren van een hogere vraag naar melk ipv dat sommige supergroeiers de extra vraag volmelken.

 • koestal

  Er is nog wel tijd,eerst alles maar eens rustig bekijken

 • j.verstraten1

  farmerbn, krijg toch het sterke vermoeden dat je de prijs nog wat op wilt drijven. Er zal zeker een tijd komen dat fabrieken een grens stellen, maar ben heus niet bang dat men dan terugvalt op het quotum van 2014. Er is nl. volop geïnvesteerd in een grotere melkstroom. Het ligt voor de hand dat men in jouw geschetst scenario terug zal vallen op daadwerkelijk geleverde melk, niet op een quotum.

 • farmerbn

  Melkquotum op de laatste dag dus 31 maart 2015.

 • Zuperboer

  farmerbn hoeveel moet je nog verleasen? Op andere fora zijn ze zo de maisprijs aan het opdrijven. Doe maar kalm an er komt melk zat, dat klotum komt wel vol dit jaar.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.