Rundveehouderij

Achtergrond

Meer runderen geslacht

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden stabiel gebleven. De handel verliep prima en er werden weer wat meer koeien verkocht voor de export naar Duitsland.

Het aantal geslachte runderen is in de afgelopen weken gestegen en ligt met uitzondering van vorige week boven het niveau van vorig jaar. In totaal zijn er in de eerste 36 weken van dit jaar ruim 341.000 runderen geslacht. Dit is 8,11 procent meer dan vorig jaar. Het geslacht gewicht van de runderen ligt dit jaar 10 kilo lager dan vorig jaar. Hierdoor is de vleesproductie ten opzichte van vorig jaar minder hard gestegen, 4,7 procent.

Verwacht wordt dat het aantal slachtingen in de komende weken nog verder zal stijgen. De herfst zal niet te lang op zich wachten, koeien moeten weer op stal en de melkprijs is in veel gevallen niet hoog genoeg om superheffing of leasekosten te compenseren.

Prognose: prijs onder druk.

 

De prijzen van de verschillende veemarkten vindt u in Markt op Maat. U kunt hieronder ook op de verschillende veemarkten klikken of op de notering van Vee & Logistiek Nederland.

Slachtkoeien in Bunnik

Slachtkoeien in Leeuwarden

Slachtkoeien in Purmerend

Slachtkoeien Vee & Logistiek Nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.