Rundveehouderij

Achtergrond 690 x bekeken

Meer koeien, handel zeer rustig

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik erg rustig verlopen.

Het aanbod van slachtkoeien was met 111 koeien 24 stuks groter dan een week geleden. Dit was ook de reden van de duidelijk rustigere handel. Ook bij slachterijen is er eind vorige week meer vee aangeleverd en deze week wordt er ook weer wat meer vee verwacht.

De prijs van de koeien bleef volgens handelaren over de gele linie wel stabiel maar het ging niet zonder slag of stoot. Kopers deden rustig aan en gingen na onderhandelen niet direct akkoord. Een O- kwaliteit slachtkoe brengt in Bunnik maximaal €2,85 per kilo geslacht gewicht op. Dit is 15 cent minder dan een jaar geleden. Dit betekent dat een dergelijke koe bij een geslacht gewicht van zo'n 350 kilo €50 minder opbrengt dan een jaar geleden.

Door het ruime aanbod zal de handel deze week naar verwachting rustig blijven. De prijs staat daardoor iets onder druk. Zolang het aanbod niet te ver stijgt kan de prijs zich handhaven op het huidige lage niveau. Komt er veel meer slachtvee dan kan de prijs ondanks de lage prijzen nog wat dalen.

Prognose: stabiele prijs.

 

De prijzen van de verschillende veemarkten vindt u in Markt op Maat. U kunt hieronder ook op de verschillende veemarkten klikken of op de notering van Vee & Logistiek Nederland.

Slachtkoeien in Bunnik

Slachtkoeien in Leeuwarden

Slachtkoeien in Purmerend

Slachtkoeien Vee & Logistiek Nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.