Rundveehouderij

Achtergrond

Zuiglammeren moeizaam verkocht

De handel in zuiglammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden erg stroef verlopen.

Het aanbod van lammeren is wat groter en de vraag is rustiger. Dit leidde ertoe dat de prijs daalde met €5 per lam. Extra kwaliteit zuiglammeren brengt nog maximaal €113 op. De prijs ligt hiermee €7 onder het niveau van vorig jaar.

De vraag naar het lamsvlees is momenteel rustiger door enerzijds een redelijke voorraad lamsvlees en anderzijds de invloed van de vakantie op de vraag.

Naast deze zaken heeft ook het wegvallen van de tweede verzamelslag invloed op de prijs. Het aanbod van lammeren op de veemarkt is te klein voor exporteurs om een hele vrachtwagen te vullen. Door het wegvallen van de tweede verzamelslag kunnen transporteurs hun wagen niet verder vullen. Hierdoor is het kopen van lammeren voor de export niet interessant meer waardoor er minder kopers en dus minder concurrentie op de veemarkt is.

Voor volgende week wordt een verdere prijsdaling verwacht, de voorraden bij de slagers zijn in veel gevallen al groot genoeg waardoor de vraag niet wild zal zijn.

Slachtschapen zijn dinsdag wel goed verkocht door het kleine aanbod. De prijs steeg met €5 naar maximaal €128 voor een eerste kwaliteit slachtschaap.

Prognose: prijs lammeren daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.