Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijzen bijproducten

De prijzen van vochtrijke bijproducten lieten vorige week over bijna de gehele linie een daling zien.

Deze week blijven de prijzen weer redelijk stabiel. Her en der gaat de prijs van producten zoals bierbostel en graanbostel wat omlaag maar de prijzen vallen allemaal nog wel binnen de noteringen.

Het aanbod van aardappelbijproducten is nog steeds klein door de vakantie. Als de fabrieken weer beginnen te verwerken, zal het aanbod niet direct groter zijn door het weinige product dat van de nieuwe aardappels af komt. Vooralsnog wordt er een stabiele prijs verwacht.

Bij het ruwvoer zijn de prijzen over het algemeen stabiel alleen snijmais laat bij één van de voerbedrijven een daling van €5 zien. Maar ook deze prijs ligt na de daling binnen de marge van de notering. Het aanbod van stro direct van het land is minimaal, het weer is te wisselvallig om te oogsten. Melkveehouders die nu hun voorraad aan willen vullen, zullen stro uit de opslag moeten kopen. Het aanbod van stro uit Frankrijk is dit jaar kleiner. Door de droogte is de lengte van het gewas minder dan in andere jaren en ligt de opbrengst zo'n 50 procent lager.

Graszaadhooi en luzerne zijn prima leverbaar en ook de prijs van deze structuuraanvullers blijft stabiel.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.