Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Rusland-effect nog niet voelbaar op rundvleesmarkt

De betere slachtkoeien brachten maandag in Bunnik een stuiver per kilo minder op dan vorige week, maar de gemiddelde slachtkoe werd voor gelijkblijvende prijzen verkocht.

Dit tekent de rundvleesmarkt wel ongeveer. De afvoer van slachtkoeien neemt toe; melkveehouders lijken bij de verslechterende perspectieven voor de melkprijs meer vee te gaan uitstoten, terwijl de vraag naar rundvlees volgens vleeshandelaren juist op dit moment weer aardig aantrekt.

Nu de scholen weer beginnen en ook het weer iets anders wordt, stijgt de vraag naar rundvlees. Dat geeft leven in de brouwerij. Vooral het betere rundvlees doet het goed, maar ook het vlees van afgemolken koeien gaat nog goed weg. Van enig Rusland-effect is hier nog niet veel te merken. Dat is toch wel opvallend. Naar Rusland wordt veel vlees van slachtkoeien verkocht, vlees dat hier vooral het gehakt in gaat of in industrievlees. Het zou dus niet vreemd zijn als bij een stilvallende export van koeienvlees naar Rusland, meer druk op genoemde markten zou ontstaan. Tot nog toe is dit echter niet voelbaar, hoewel nog niet alle consequenties van de importstop zijn te overzien.

Prognose: stabiele rundvleesprijzen.

Eén reactie

  • koestal

    De prijzen zijn al een maand aan het zakken

Of registreer je om te kunnen reageren.