Rundveehouderij

Achtergrond

Purmerend past kalvernotering aan

De noteringscommissie van de veemarkt in Purmerend heeft haar prijzen van zware zwartbonte stierkalveren van extra kwaliteit met €15 per stuk naar boven bijgesteld.

Daarmee noteerden deze dieren dinsdag tot €75 per stuk af boerderij. Dat is volgens kalverhandelaren het laagste niveau in de afgelopen twintig jaar.

De notering van zwartbonte stierkalveren van extra kwaliteit lag in Purmerend tot vorige week €15 lager dan de prijs van opvangcentra. Zodoende vindt de noteringscommissie een correctie nodig, zodat de noteringen weer op het niveau van de opvangcentra komt. Begin dit jaar corrigeerde Purmerend zijn prijzen ook al.

De handel in nuchtere kalveren liep dinsdag niet beter dan vorige week. De meeste dieren brachten hetzelfde op als vorige week. Alleen de prijs van Belgische Blauwen daalde met €10, omdat inkopers die te duur vinden ten opzichte van de opbrengst van vleeskalveren.

De prijzen van blankvleeskalveren stegen vorige week nog niet, ondanks het einde van de vakanties. Kalfsvleesintegraties hadden gerekend op hogere opbrengsten, omdat de vraag naar blank kalfsvlees toeneemt. Zij slachten daarom meer blankvleeskalveren.

Prognose: prijs nuchtere kalveren gelijk, blankvleeskalveren hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.