Rundveehouderij

Achtergrond 1070 x bekeken

Prijs slachtkoeien daalt verder

Het aanbod van slachtkoeien blijft redelijk groot, hierdoor staat de prijs onder druk.

Ook in Bunnik was dit maandagochtend goed te merken. De handel verliep erg rustig en de prijs van de slachtkoeien daalde ondanks een klein aanbod. Over de gehele linie, met uitzondering van de luxe koeien, ging er 5 cent per kilo geslacht gewicht van de prijs af.

De handel in slachtkoeien is duidelijk nog in zomerstemming: handelaren en kopers zijn op vakantie en de slachterijen doen het rustig aan met inkopen. Nu het aanbod van de slachtkoeien op niveau blijft, moeten slachterijen het nodige vlees invriezen. De vraag naar het goedkopere rundvlees blijft tegenvallen en veel van dit vlees belandt nu in de vrieshuizen.

Handelaren zijn verdeeld over de verwachtingen voor de komende weken. De één geeft aan dat de vakanties ten einde lopen en de handel weer een beetje in normaal vaarwater komt. Andere handelaren geven aan dat de bodem in de prijs nog niet gevonden is. Het aanbod is nog steeds ruim voor de vraag en de prijs zal volgens hen nog verder dalen. Wat wel zeker is, is dat de prijs in de komende weken niet zal stijgen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.