Rundveehouderij

Achtergrond

Poederproductie in Gerkesklooster op gang

Amersfoort - De fabriek van FrieslandCampina in Gerkesklooster komt steeds verder in bedrijf.

Na de productie van Valess-vezels is nu ook de productie van melkpoeders weer op gang gekomen. De kaasproductie is nog niet hervat.

Dit meldt een woordvoerder van het bedrijf. De ontvangst en verwerking van geitenmelk tot kaas is na de brand overgeplaatst naar de fabriek in Rijckevoort. Vooralsnog blijft de geitenkaas daar worden geproduceerd. Waar deze productie definitief wordt gevestigd, is mede afhankelijk van de verdere besluitvorming over de kaasproductie. FrieslandCampina heeft besloten die aan te passen in verband met het Russische importverbod, dat onlangs is afgekondigd. Sommige kaasfabrieken draaien daardoor met een lagere bezetting en/of andere kaasrecepturen, geschikt voor andere markten.

Of registreer je om te kunnen reageren.