Rundveehouderij

Achtergrond

Minder koeien op markt in Leeuwarden

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden wat vlotter verkopen dan in de afgelopen weken.

Het aanbod was klein met 236 runderen, 90 minder dan vorige week. De Nederlandse koeienprijs ligt wat lager dan de prijs van de Duitse koeien, hierdoor is export weer interessant en vertrokken donderdag ook weer koeien naar onze oosterburen.

Dit zorgde ervoor dat er wat meer interesse was in de koeien en de dieren wat beter verkocht werden. De notering bleef wel stabiel. Ten opzichte van vorige week werden de koeien gemiddeld zelfs wat beter verkocht maar de prijs bleef nog prima binnen de reikwijdte van de notering.

Landelijk gezien is de handel nog steeds erg rustig. Inkopers zijn nog op vakantie en de verkoop van rundvlees verloopt nog steeds erg moeizaam. Slachterijen houden daarom nog steeds enige druk op de prijs. Het aanbod lijkt redelijk stabiel te zijn, maar zodra er meer koeien komen zal de prijs wel dalen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Of registreer je om te kunnen reageren.