Rundveehouderij

Achtergrond

Handel koeien onverminderd rustig

De handel in slachtkoeien is in Bunnik rustig verlopen. Kopers doen het al weken rustig aan.

Zo ook op maandagochtend, de handel verliep met uitzondering van de worstkoeien erg rustig. Het aanbod van de worstkoeien was klein waardoor er iets meer handel was in deze categorie en de prijs 5 cent per kilo hoger uitkwam.

Er werden in totaal 73 runderen aangeboden waarvan 4 stieren. Vorige week lag het aanbod wat lager: 62 dieren.

Landelijk gezien lijkt het aanbod van slachtkoeien wat te groeien en is er geen reden om de worstkoeien in prijs te verhogen. De prijs staat zelfs iets onder druk. De vleesverkoop is nog steeds niet om over naar huis te schrijven en een iets groter aanbod zal gelijk zorgen voor terughoudendheid bij de slachterijen.

Handelaren verwachten dat het aanbod van slachtkoeien in de komende weken wat op zal lopen. Zolang de vraag naar rundvlees niet flink groeit, zal de prijs onder druk blijven staan. Slachterijen hebben al veel vlees ingevroren wat ook nog boven de markt hangt. Het ziet er dus nog niet rooskleurig uit voor de prijs van de slachtkoeien.

Prognose: prijs onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.