Rundveehouderij

Achtergrond

Export België houdt lammerprijs op niveau

De binnenlandse vraag naar lamsvlees houdt nog steeds niet over. Dat zorgt voor druk op de prijzen.

Export richting België vanaf de veemarkt in Leeuwarden hield gisteren de prijzen nog op de been. Een luxe zuiglam noteert met maximaal 113 euro hetzelfde als vorige week. Ook vorig jaar in dezelfde week bevonden de prijzen zich rond hetzelfde niveau. Hoe anders was het in 2012. Toen noteerde de veemarkt, door een tekort aan zuiglammeren, nog 131 euro voor een luxe zuiglam.

Slachtschapen worden in tegenstelling tot de lammeren nog wel goed prijshoudend verkocht. Een slachtschaap eerste kwaliteit noteert maximaal 128 euro.

Op de korte termijn gloort er voor de lammerhandel wel wat licht aan de horizon met het Offerfeest, dat op 4 oktober start. Een deel van de zwaardere lammeren wordt apart gezet om straks tegen goede prijzen te kunnen verkopen. De lammerprijzen lopen richting het Offerfeest toch al snel  één à twee tientjes op. Voordeel is dat het lang niet altijd om de meest courante dieren voor de reguliere handel gaat.

Prognose: lammerprijzen staan onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.